Sayfalar

9 Kasım 2010

En güzel bayram çikolataları burdaaa!!!

Yaklaşan her ne kadar Kurban Bayramı da olsa , bayram diyince akla ilk çikolata geliyor.Bu bayramda biraz farklılık yapıp kendi çikolatanızı kendiniz de yapabilirsiniz.Birkaç çikolata kursu buldum sizler için :) -çikolatanın da kursu olurmuymuş demeyin ,neden olmasın =) diğer farklı kursların da haberlerini yapacağım yakın vakitte -

Chef's İstanbul Mutfak Atölyesi





Sitelerinde bayramdan önce çikolata kursu görünmüyor.
En yakın tarihler 27 ve 30 Kasım.Fakat 4 kişi ve üstü özel gruplara hafta içi ve hafta sonu ders konabiliyor.
Kurs ücreti:90 TL+KDV
web sitesi chef'sistanbul
Yer: Beyoğlu







Çikolata Fabrikası




En yakın tarihler Kasım Ayı boyunca her çarşamba ve cumartesi günü çikolata kursları mevcut.
Kurs ücreti:90 TL
web sitesi:çikolatafabrikası
Yer: Teşvikiye



veeee gelelim benim bu post aklıma nerden geldi :)



Mutfak Sanatları Akademisi

Gerek profesyonel gerekse amatör kursları ile bu kulvarda hayli ön plana çıkan MSA'nın aylık programını incelerken Bayram Çikolataları kursuna rastladım, ordan geldi aklıma =)
En yakın tarihler
13 Kasım-Bayram Çikolataları
4 Aralık-Yeni yıl Çikolataları
Kurs ücreti:130 TL
web sitesi:msa
Yer: Maslak



MSA ve çikolata demişken NTV için hazırlanan Mutfak Sanatı programından bir çikolata tarifi ekleyeyim ,denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim, deneyen haber etsin:)

Biberli Çikolata

Çikolata Kaplama
400 gr bitter çikolata
60 gr kakao yağı

- Benmari için küçük bir tencerede hafifçe kaynayan suyun üzerinde cam ya da paslanmaz çelikten bir kap hazırlayın

- Konfiseri bitter çikolatayı kabın içerisine koyun ve kakao yağı ile birlikte karıştırarak eritin

Biberli dolgu
80 gr krema
200 gr sütlü çikolata
45 gr tereyağı
2 y.k dövülmüş tane karabiber

- Kremayı ocağa koyun ve kaynamaya başaladığında altını kapatın. İçerisine çikolataları ve dövülmüş tane karabiberleri ilave edin

Yapılışı:

- Çikolata kalıbını pamuklu bez yardımıyla ve az bir yağ ile yağlayın

- Kakao ile birlikte erittiğiniz çikolatayı kalıba doldurun

- İçinde oluşan hava kabarcıklarını gidermek için kalıbı tezgaha hafif hafif vurun

- Fazla çikolatayı sıyırın

- Çikolata oturana kadar soğutun, çikolata kalıbını sıyırın

- Biberli çikolata dolgusunu sıkma torbası yardımıyla çikolata kalıbına sıkın

- Çikolata kaplamasını eklemeden önce soğutun

- Çikolatayı kalıbından çıkarmak için tezgaha hafifçe vurun kolayca çıkacaktır.

MSA'dan biberli çikolata

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder