Yaklaşan her ne kadar Kurban Bayramı da olsa , bayram diyince akla ilk çikolata geliyor.Bu bayramda biraz farklılık yapıp kendi çikolatanızı kendiniz de yapabilirsiniz.Birkaç çikolata kursu buldum sizler için :) -çikolatanın da kursu olurmuymuş demeyin ,neden olmasın =) diğer farklı kursların da haberlerini yapacağım yakın vakitte -
Chef's İstanbul Mutfak Atölyesi
Sitelerinde bayramdan önce çikolata kursu görünmüyor.
En yakın tarihler 27 ve 30 Kasım.Fakat 4 kişi ve üstü özel gruplara hafta içi ve hafta sonu ders konabiliyor.
Kurs ücreti:90 TL+KDV
web sitesi chef'sistanbul
Yer: Beyoğlu
Çikolata Fabrikası
En yakın tarihler Kasım Ayı boyunca her çarşamba ve cumartesi günü çikolata kursları mevcut.
Kurs ücreti:90 TL
web sitesi:çikolatafabrikası
Yer: Teşvikiye
veeee gelelim benim bu post aklıma nerden geldi :)
Mutfak Sanatları Akademisi
Gerek profesyonel gerekse amatör kursları ile bu kulvarda hayli ön plana çıkan MSA'nın aylık programını incelerken Bayram Çikolataları kursuna rastladım, ordan geldi aklıma =)
En yakın tarihler
13 Kasım-Bayram Çikolataları
4 Aralık-Yeni yıl Çikolataları
Kurs ücreti:130 TL
web sitesi:msa
Yer: Maslak
MSA ve çikolata demişken NTV için hazırlanan Mutfak Sanatı programından bir çikolata tarifi ekleyeyim ,denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim, deneyen haber etsin:)
Biberli Çikolata
Çikolata Kaplama
400 gr bitter çikolata
60 gr kakao yağı
- Benmari için küçük bir tencerede hafifçe kaynayan suyun üzerinde cam ya da paslanmaz çelikten bir kap hazırlayın
- Konfiseri bitter çikolatayı kabın içerisine koyun ve kakao yağı ile birlikte karıştırarak eritin
Biberli dolgu
80 gr krema
200 gr sütlü çikolata
45 gr tereyağı
2 y.k dövülmüş tane karabiber
- Kremayı ocağa koyun ve kaynamaya başaladığında altını kapatın. İçerisine çikolataları ve dövülmüş tane karabiberleri ilave edin
Yapılışı:
- Çikolata kalıbını pamuklu bez yardımıyla ve az bir yağ ile yağlayın
- Kakao ile birlikte erittiğiniz çikolatayı kalıba doldurun
- İçinde oluşan hava kabarcıklarını gidermek için kalıbı tezgaha hafif hafif vurun
- Fazla çikolatayı sıyırın
- Çikolata oturana kadar soğutun, çikolata kalıbını sıyırın
- Biberli çikolata dolgusunu sıkma torbası yardımıyla çikolata kalıbına sıkın
- Çikolata kaplamasını eklemeden önce soğutun
- Çikolatayı kalıbından çıkarmak için tezgaha hafifçe vurun kolayca çıkacaktır.
MSA'dan biberli çikolata
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder